|
Caddy
Příspěvků : 23860 |
datum : 26.2.2007 - 10:13:33
Karlos: uz jsem to nasel, jak to popsal kolega ze sefkuchare :))
"Pršut je uzenářský výrobek. Zjednodušeně řečeno - jde o nasolenou vepřovou šunku, která se suší v proudu čerstvého vzduchu. Původ má v zemích bývalé Jugoslávie (Chorvatsko, Slovinsko) a též v Itálii (tam se mu říká Proscuitto). Pro konzumaci je třeba ho krájet na papírově tenké plátky (silnější kus by nemusel jít vůbec ukousnout ). Podává se většinou jako předkrm s tím že vhodným doplňkem jsou olivy a žlutý meloun. Vzhledem k náročnosti výroby a nutnosti použít velmi kvalitní vstupní suroviny nejde o levnou záležitost. Ceny se pohybují od cca. 300,- Kč (u "neznačkových výrobků a "napodobenin") po cca. 800,- Kč (Parmská šunka, Krški pršut, ...) za kilogram. Do uvedeného receptu postačí nějaká ta napodobenina" |
|
|
Caddy
Příspěvků : 23860 |
datum : 26.2.2007 - 10:12:04
Karlos: no, k otmu "pršutu", ono se to da skutecne psat i takhle "cesky", neb to rpy pochazi odnekud z vychodu, nikoliv z italie :) |
|
|
karlos
Příspěvků : 3573 |
datum : 26.2.2007 - 10:09:48
Marv & Luci Luc: asi myslíš prosciutto, že?!?!?! to taky můžu...výborné je prosciutto se žlutým melounem!Fakt výborný předkrm.....
....já když vařím recept poprvé, tak dávám (pokud seženu) originální suroviny. A potom experimentuji tak, abych se náhradními surovinami přiblížil k originálu......
....ale tuňák z konzervy prostě není tuňák, ale semletý odpad z paluby rybářských lodí..... |
|
|
Marv & Luci Luc
Příspěvků : 10383 |
datum : 26.2.2007 - 10:02:59
Karlos: To je sice hezký, ale kdybych do všeho měla dávat origo, tak bych vydělávala jenom na jídlo To si dám radši tuňáka z konzervy a koupím si kilo Pršutu LL |
|
|
karlos
Příspěvků : 3573 |
datum : 26.2.2007 - 09:39:48
Marv & Luci Luc: no to teda není....to je jako kdyby jsi sushi dělala z pytlíkové předvařené rýže rýže...
prostě nemůžeš udělat chuťový požitek z nekvalitních surovin (respektivě můžeš, ale není to to pravé.....) |
|
|
Marv & Luci Luc
Příspěvků : 10383 |
datum : 26.2.2007 - 08:16:52
Karlos: Do rizota je to jedno, né? LL |
|
|
karlos
Příspěvků : 3573 |
datum : 26.2.2007 - 08:14:55
Marv & Luci Luc: jak můžeš vůbec tomu neurčitému v konzervě říkat tuňák.... ...copak jsi nikdy neměla opravdového tuňáka???? |
|
|
Marv & Luci Luc
Příspěvků : 10383 |
datum : 26.2.2007 - 07:36:48
Zapékaný špenát eidanem
Ingredience: 130 g mraženého špenátu,60 g brambor, cibule, 30 g Eidamu, stroužek česneku, mořská sůl, pepř, muškátový oříšek, rostlinný tuk
Návod k přípravě:
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka a lehce osmažíme na teflonové pánvi potřené olejem. Do zapékací misky střídavě vršíme brambory a rozmrzlý špenát, přidáme cibuli a česnek, muškátový oříšek, sůl a pepř. Pečeme asi 45 minut a ke konci pečení posypeme sýrem LL
|
|
|
Marv & Luci Luc
Příspěvků : 10383 |
datum : 26.2.2007 - 07:32:29
Tuňákové rizoto
Ingredience: 100 g rýže,malá konzerva tuňáka ve vlastní šťáv, sůl, cibule, sterilovaná kukuřice a hrášek, sójová omáčka, kečup,pepř
Návod k přípravě: Cibuli zpěníme na oleji, přidáme hrášek a kukuřici, pokapeme sójovou omáčkou a po chvíli přidáme tuňáka, kečup, sůl a pepř a do hotové směsi vmícháme uvařenou rýži LL
|
|
|
Marv & Luci Luc
Příspěvků : 10383 |
datum : 26.2.2007 - 07:26:34
Brokolice na česneku
Ingredience: 800g brokolice, 2lžíce olivového oleje, 2stroužky česneku, 100g kečupu, sůl, pepř, petrželka, 40g strouhaného sýra
Návod: Na pánvy protřené olivovým olejem zpěníme nakrájený česnek, přidáme brokolici rozebranou na růžičky a osmahneme. Po chvíli přidáme kečup, ochutíme a dusíme, až je brokolice měkká. Na talíři sypeme strouhaným sýrem LL |
|
|
Marv & Luci Luc
Příspěvků : 10383 |
datum : 25.2.2007 - 23:14:08
Karlos: Už sem si zvykla, takže mě to sraní už ani nesere Ono byl to záhul mít faraonovu pomstu několik týdnů a pak když pár dní klid, tak salmonela na 1,5měsíce Člověk si zvykne na všechno LL |
|
|
karlos
Příspěvků : 3573 |
datum : 25.2.2007 - 23:01:05
Marv & Luci Luc: sem myslel, že tobě hnačka stejně jako mozkožroutka nevadí.... |
|
|
Marv & Luci Luc
Příspěvků : 10383 |
datum : 25.2.2007 - 22:50:06
Karlos: Mám alergii-ZVRACÍÍÍÍM A víte, že z mořských plodů se dá bez problémů chytnout salmonela???
Já ji aspoń dostala v maďarsku na F1 při pohledu na Alonsa při glgání místní užitkové vody a to se vyplatí LL |
|
|
karlos
Příspěvků : 3573 |
datum : 25.2.2007 - 22:30:41
Marv & Luci Luc: MILUJEME JE!!!!!!! |
|
|
karlos
Příspěvků : 3573 |
datum : 25.2.2007 - 22:30:19
Caddy: tak tohle vynikající a jednoduché jídlo jsem si chtěl dělat zítra k obědu --> tomu se říká telepatie... |
|
|
Marv & Luci Luc
Příspěvků : 10383 |
datum : 25.2.2007 - 21:36:16
Caddy: Co máte všeci s těma krevetama? |
|
|
Caddy
Příspěvků : 23860 |
datum : 25.2.2007 - 21:27:53
Z.V.I.R.E: no, zenatej jsem....skoda, ze nejsem v arabii I kdyz stejne, to by mi chaser rozbil hubu, tak radsi nic :))
Mimochodem, proc se tak divis, ze jsme to udelal ja? :)))
No recept....na tom nic neni..uvaris ryzi, osmahnes cibulku, das do toho tu ryzi, trochu orestujes, podusis, promichas....pak to vysypes a do panve das na osmahnuti krevety a mrazenou zeleninu (jasne, muzes to udelat i v druhe panvi vedle :)) ) a pak to smichas vsechno dohromady. Joa rajcata tam prikrajis, ozivi to :) |
|
|
z.v.i.r.e
Příspěvků : 11148 |
datum : 25.2.2007 - 21:21:18
Caddy: tybrďo tos udělal fakt ty? ... to vypadá luuuuxusně ... hmmm ... ženatej ale už asi jsi, co?! ... dodáš teda aspoň recept? |
|
|
Caddy
Příspěvků : 23860 |
datum : 25.2.2007 - 21:13:24
tak dneska jsem udelal rizoto s krevetama :)
|
|
|
karlos
Příspěvků : 3573 |
datum : 25.2.2007 - 18:33:37
wee: moc krásný podíváníčko.....hned na ně mám chuť..... |
|
|