A ještě sem zapoměla reagovat na ivču Říká se "my sme to taky jedli", ale pravda to není Za nás bylo v mlíko v pytlíku, které mělo trvanlivost max. 4dny, né krabicové které Ti vydrží 2roky. Za nás nebylo tolik éček, trvanlivých potravin...maso se jedlo převážně domácí-tedy králík, kuře, slepice, vajíčka, prase a jediné, co se kupovalo bylo hovězí, které vyrostlo v JZD Zeleninu každý pěstoval, byli narvané sklepy domácíma bramborama, mrkví, celerem, petrželí, česnekem, jabkama, hruškama, dělali se domácí zavařeniny, domácí kečup. Šunka jen nevypadala jako šunka a neobsahovala jen 20% masa jako je tomu dnes... Tatarka byla na stole velkou vzácností, hořtici sme jako malé děti nesměli, protože už tehdy se vědělo, že je v tom jedno z nejvíce rakovinostvorných éček. Coca cola byla maxinálně na silvestra a až pro starší děti Takže my vblastně jedli úplně jinak
Spoňajs, tak si pořiď zdravou fritézu Actifry My ji doma máme, dělám v ní převážně brambory a jelikož funguje na principu horkého vzduchu a stačí tam jen kápnout olivového oleje, tak se nebojím takovou "smaženou" bramboru dát ani malé čúze Na domeček sem si pořídila parní troubu a i na Marvovu dnu bude víc, než vhodná A celkově se díky ní bude vařit zdravěji zcela bez oleje Samozřejmě, že taky hřeším, i si ráda dám toho mekáče, nebo KFC, ale řekla bych, že doma se snažím vařit zdravě, bez glutámátů, zbytečných solí apod. Kvůli malé kupuju i bio zeleninu (teda te´d přes léto byla od mámy) a musím říct, že je poznat rozdíl i na blbém vývaru z čeho je dělaný, zda kupovaná chemická zelenina, nebo bio Nikdy bych tomu nevěřila, ale od té doby, co dělám vývary z bio, tak jsou takové hutné jako tlakovýho hrnce
Sponik: Nejen že vypadají, ale ono jde o zdraví celkově. Mi tady baby vykládají jak ony to též jako děcka jedly .. no však jo a teď borka žere prášky na žaludek a na to si dá smaženou krkovičku s bramborovým salátem. Šupa! Já mám od střední problémy se záněty žaludku a střev ... od té doby co nesmažím mám klid. U nás je smažení výjimka a to fakt tak jednou ročně - na Vánoce. Aspoň je to vzácnost což k Vánocům patří Nic se nemá přehánět ale svoje děcko rozhodně smaženýma sračkama alá řízek cpát nebudu.
Marv & Luci Luc: To je termín stáří chleba,,,,až je správně tvrdej, tak se mu asi říká "pro slepice" a podle toho poznáš, že je ideální do bramboráku z chleba To máš jak 3 dny starý housky Nejsem teda žádná fajnovka, co se týče jídla,,,ale přijde mi dost hrozný krmit děti rozmočeným a upečeným tvrdým chlebem
Ivča: já se můžu umlátit po karbanátkách ale abych vařila mě a chlapovi něco jinýho, to se na to můžu vy...to je radši udělám jednou za rok, přítel sice celej den nadává, ale sní je
Marv & Luci Luc: fuj, je mi špatně jen z toho, jak hnusnej musí být ten nacucanej chleba vodou na to mám ještě čas, až mi bude tak 80 a nebudu mít zuby Doma je problém i s normálním karbanátkem a sekanou - mletý maso není pořádnej steak a chtít udělat karbanátek z rohlíku, tak mě zabije jen to navrhnu