|
Deniii
Příspěvků : 6395 |
datum : 18.3.2009 - 14:55:39
Taky znám zahušťování chlebem, správně by ani nic jiného nemělo být (myslím v restouracích a hotelech). Mouka a jiška funguje spíš jako levná (horší) náhrada |
|
|
|
speaker
Příspěvků : 1337 |
datum : 18.3.2009 - 15:17:22
Deninka: no jo,jenže dokud tu bude nejoblíbenější kuchařskej program ten s tím opravářem Babicou, bude to pořád stejný |
|
|
|
Deniii
Příspěvků : 6395 |
datum : 18.3.2009 - 15:28:01
speaker: Osobně si myslim, že prostě mouka, nebo jíška je pro ty co neví čím zahustit a tohle prostě nepotěší - neurazí.
Ale tím nechci nikoho urazit, taky doma někdy zahušťuju jíškou (a když se mi nechce dělat, tak tou "granulovanou" - instatní, nebo jak se jí říká). Ale na tu zase nadává táta... |
|
|
|
Deniii
Příspěvků : 6395 |
datum : 18.3.2009 - 15:35:19
speaker: Ještě jsem chtěla reagovat na toho Babicu...Myslim si, že narozdíl od jiných pořadů tady vaří z toho, co lidi běžně mají doma a nemusí jednu ingredienci shánět po všech čertech. A vaří to tak, aby to bylo co nejjednodušší (a jsme opět u toho zahušťování ). Jsem asi jedna z mála komu ten pořad nevadí, a musím přiznat, že se mi celkem i líbí (i když jsem zatim viděla asi jen 2 díly...) |
|
|
1690. RE: RE: RE: (re:1689) | |
|
z.v.i.r.e
Příspěvků : 11148 |
datum : 18.3.2009 - 15:43:41
Deninka: já se ani nikdy na žádný pořad o vaření nedívala Ale musím říct, že mám bohužel jinou práci na starost než studovat hotelové kuchařky, a jak mě to doma naučili, tak to dělám. Nikdy jsem ani mamku, ani babičky neviděla zahušťovat něčím jiným než jíškou. Ale ať si každý uvaří, jak mu to chutná |
|
|
hanzi
Příspěvků : 18581 |
datum : 18.3.2009 - 11:24:12
hm jak jsem to viděl tak me popadl hlad.... tzn jdu někam na jídlo
zdar |
|
|
uncle Igor
Příspěvků : 10411 |
datum : 18.3.2009 - 10:15:30
Kua, právě jsem u těch fotek strašlivě ohladověl, jdu si něco uklohnit. |
|
|
z.v.i.r.e
Příspěvků : 11148 |
datum : 18.3.2009 - 09:50:04
Hele já jsem konečně udělala před 14 dny poprvně guláš podlě nějakýho on-line receptu a byl fakt bezva
Guláš z vepřového
Suroviny:
600 g vepřového masa, 2 lžíce sádla nebo olej, 3 cibule, mletá paprika, česnek, drcený kmín, mletý pepř, sůl, majoránka, 2 lžíce kečupu nebo rajského protlaku, hladká mouka
Postup:
Na sádle osmahneme cibuli, přidáme maso, které opečeme, okořeníme kmínem a pepřem, zaprášíme paprikou, přidáme protlak nebo kečup, podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a povaříme.
Moje porce:
Chase porce:
Sakra mam hlad... dneska bude poplesová jitrnička |
|
|
|
speaker
Příspěvků : 1337 |
datum : 18.3.2009 - 10:13:06
Z.V.I.R.E: co ta okurka? to je zločin! a ten knedlík...to je snad nějakej prefabrikát, nebo co? a kterej učedník krájel tu cibuli?
|
|
|
|
Marv & Luci Luc
Příspěvků : 10383 |
datum : 18.3.2009 - 10:15:39
speaker: To je rychlé krájení, aby se neplakalo Neumím ji též lépe nakrájet navíc, je fuk, jak je nakrájená, chutná furt stejně, ne? |
|
|
|
z.v.i.r.e
Příspěvků : 11148 |
datum : 18.3.2009 - 10:21:13
speaker: zločin? Naopak, nevíš, co je dobrý. A cibule je nakrájená tak, že když brečim a nic nevidim, tak krájim stylem, abych si 100% neukrojila prst Co máš proti knedlíku nevim, ale těším se, až mi na dalším sraze předložíš ukázkový guláš, co bude lepší než tenhle. A to bude sakra práce, to možná ani nezmákneš
...
Ještě máš nějaké otázky? |
|
|
1653. RE: RE: RE: (re:1652) | |
|
speaker
Příspěvků : 1337 |
datum : 18.3.2009 - 10:35:00
Z.V.I.R.E: pár gulášů už jsem uvařil, tak to snad zvládnu. jen jestli se najde nějaká příležitost...teď je ze mě nejvíc ze všeho kavárník
jo a o guláši nepadlo ani slovo...pokud vim |
|
|
1654. RE: RE: RE: RE: (re:1653) | |
|
Ivča
Příspěvků : 14228 |
datum : 18.3.2009 - 10:45:46
speaker: Mě to příjde na guláš dost řídké Ale jinak to určitě muselo být moc dobré |
|
|
1655. RE: RE: RE: RE: RE: (re:1654) | |
|
z.v.i.r.e
Příspěvků : 11148 |
datum : 18.3.2009 - 10:52:23
Ivča: možná to vypadá na fotce, mě to naopak na dosavadní zkušenost s guláši přišlo poměrně husté Říkala jsem si, že jsem to s tou moukou asi přehnala |
|
|
1656. RE: RE: RE: RE: RE: RE: (re:1655) | |
|
speaker
Příspěvků : 1337 |
datum : 18.3.2009 - 11:05:29
Z.V.I.R.E:mimochodem...zahustit to moukou taky nejni úplně kosher, že? |
|
|
1657. RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: (re:1656) | |
|
z.v.i.r.e
Příspěvků : 11148 |
datum : 18.3.2009 - 11:19:58
speaker: a čím bys to ty chytrolíne zahušťoval, kdyžse v receptu píše mouka? Klobásou? Jinou podobu zahuštění než jíšku fakt neznám, přeci jen jsem to zkoušela poprvně a osvědčilo se to mě i celým generacím maminek a babiček přede mnou u všech možných jiných jídel Tak mě pouč pro příště |
|
|
1658. RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: (re:1657) | |
|
speaker
Příspěvků : 1337 |
datum : 18.3.2009 - 11:25:16
Z.V.I.R.E: zkus chleba...zvlášť ve vepřovým guláši je to mnohem lepší....tyhle recepty alá Babica mi nahánějí husí kůži a říkala jsi moukou, tak do toho zase nepleť jíšku...čím jsi to vlastně zahustila? |
|
|
1660. RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: (re:1658) | |
|
z.v.i.r.e
Příspěvků : 11148 |
datum : 18.3.2009 - 11:31:07
speaker: jíška = mouka s máslem, není to jedno? Mouka s vodou nebo mouka s máslem... pleteš se do toho spíš nějak ty Samozřejmě že jíškou, tam jsem se pravda od receptu asi nepatrně odchýlila A na chleba ti házim bobek |
|
|
1661. RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: (re:1660) | |
|
speaker
Příspěvků : 1337 |
datum : 18.3.2009 - 11:53:36
Z.V.I.R.E: jíška lepší než mouka s vodou...máš malou pochvalu |
|
|
1662. RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: (re:1661) | |
|
z.v.i.r.e
Příspěvků : 11148 |
datum : 18.3.2009 - 12:14:55
speaker: no konečně |
|
|