977. RE: RE: RE: Krocan (re:976) | |
|
Marv & Luci Luc
Příspěvků : 10383 |
datum : 19.3.2008 - 15:54:11
Bendík: A určitě u Ivče Ona Vás jenom nechtěla prásknout To nebyl vlastně olej, ale whiskey LL |
|
976. RE: RE: Krocan (re:975) | |
|
Bendík
Příspěvků : 3211 |
datum : 19.3.2008 - 14:17:43
Marv & Luci Luc: |
|
|
Marv & Luci Luc
Příspěvků : 10383 |
datum : 19.3.2008 - 11:58:23
Bendík: Ste dělali o vékendu s igorem? LL |
|
|
Bendík
Příspěvků : 3211 |
datum : 19.3.2008 - 11:14:29
Jak se peče krocan ??
Koupíme pětikilového krocana (pro šest osob) a
láhev whisky.
K tomu sůl, pepř, olivový olej a proužky špeku. Krocana poklademe špekem,zavážeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.
Předehřejeme troubu na 200 °C. Nalejeme si sklenku whisky a připijeme na úspěch díla.
Poté uložíme krocana na pekáč a vložíme do trouby.
Nalejeme si dva bleskové panáky whisky a připijeme opět na úspěch díla.
Po dvaceti minutách nastavíme termostat na 250°C, ať trouba pořádně bručí.
Dame si další tři whisky.
Po půl hodině ptáka otočíme a nadále bedlivě hlídáme. Občas se chopíme flašky ffiskie a nalejem si do řepy.
Po další bůlhodince se uopatrně vydáme k lince a krocanou prodočíme. Přidom dáuáme bacha, abyzmese neupálili uo ty pojebaný dvéře vod trouby.
Si dalších pěét nebo zedm fixki vevnitř sklenice si a pak a tak.
Kruvacana pečem další dři hodinkýý (ale je to vcelku fuk) a každých deset minud dem čúrat.
Je-li to aáspoň drožku možný, dolezem ke sforákua úytáhnem troubu z grozana.
Dofřejem si ježdě jedoóo loka a znoúua se pokuzíme tu mrchu dostad uen.
Zúédnem tóo prokladýo ffóógla z éé zeměéa prrrrrrrrdnemho na boddnos.Dáúuúáme uéélkýho majzla na uk! louznutí na zamaštťěnýým liinoúlluélu.
Néllsze-li tomu zabránid, szskuszszsímesze zsznoúúa póószszsdááuit na nohýýýáááaúú uonojetostejnějedno!!!!!!
Trošku se prospíme. Príští den sníme krocana studenýho s majonézou a s aspirínem..
# # # #
# # # #
# # #
# # #
# #
#
#
|
|
973. RE: RE: RE: RE: RE: RE: (re:972) | |
|
karlos
Příspěvků : 3573 |
datum : 14.3.2008 - 14:37:51
Marv & Luci Luc: ajoooooo, vlastně mi to včera říkal.....tak si ples pěkně užijte |
|
972. RE: RE: RE: RE: RE: (re:970) | |
|
Marv & Luci Luc
Příspěvků : 10383 |
datum : 14.3.2008 - 14:12:35
Karlos: Chvátáme do čech aji s mastrem LL |
|
971. RE: RE: RE: RE: RE: (re:969) | |
|
Marv & Luci Luc
Příspěvků : 10383 |
datum : 14.3.2008 - 14:12:11
Giani: Počítám výplaty, takže su najezená těch bankovek, co mi dnes prošli pod rukou LL |
|
970. RE: RE: RE: RE: (re:968) | |
|
karlos
Příspěvků : 3573 |
datum : 14.3.2008 - 14:02:22
Marv & Luci Luc: tak se stavte.....ještě kousek zbylo |
|
969. RE: RE: RE: RE: (re:968) | |
|
Giani
Příspěvků : 1202 |
datum : 14.3.2008 - 13:44:06
Marv & Luci Luc: Držíš hladovku? To bych nevydržela.. hlavně v práci bych pořád něco jedla |
|
968. RE: RE: RE: (re:967) | |
|
Marv & Luci Luc
Příspěvků : 10383 |
datum : 14.3.2008 - 13:32:42
Karlos: To mi připomíná, že sem 2dny neměla v rypáku kuš žvance No nic, dáme si po cestě "napodobeninu jídla" na mekáči LL |
|
|
karlos
Příspěvků : 3573 |
datum : 14.3.2008 - 13:22:33
Marv & Luci Luc: že váháš.....
a teď jsem právě sežral další.... |
|
|
Ajka25
Příspěvků : 10189 |
datum : 14.3.2008 - 13:05:39
Marv & Luci Luc: |
|
|
Marv & Luci Luc
Příspěvků : 10383 |
datum : 14.3.2008 - 12:58:00
Karlos: Tys sežral 4 pekáče? Doufám, že si je pořádně vylízal LL |
|
|
Ajka25
Příspěvků : 10189 |
datum : 14.3.2008 - 10:33:05
all: |
|
963. RE: RE: RE: RE: (re:961) | |
|
karlos
Příspěvků : 3573 |
datum : 14.3.2008 - 09:18:54
Giani: jasně....to není problém....snad na nic nezapomenu jo a hodím ti sem nějaké přibližné množství, ale já to dělám od oka (proto taky vznikají větší množství)
3 hrnky ricotty
1 hrnek nastrouhaného parmezánu
1 velké vejce
4 hrnky rajčatové omáčky
lasagnette (většinou jsou předvařené a dají se koupit v obchodě - doporučuji značku panzani)
600g špenátu
1 hrnek mozzarelly
smícháš ricottu s vejcem a parmezánem; dno zapékací mísy potřeš tou rajčatovou omáčkou a kapkou olivového oleje, na to položíš lasagnette, pokryješ tou vyrobenou sýrovou směsí a to pokryješ špenátem. pak zase tu rajčatovou šťávu(už bez oleje) atd. záleží jen na velikosti mísy a množství suroviny kolik vrstev uděláš.končí se vrstvou lasagnette, které se zatřou zbytkem rajčatové omáčky a lasagnetty je dobré pořádně přitlačit, aby byly schované pod šťávou...
přikryješ alobalem a něco přes půl hoďky pečeš cca na 180 stupňů. pak sundáš alobal, posypeš mozzarellou a pečeš ještě asi 10 minut. neš to začneš krájet a vyndávat z mísy, tak to nech vychladnout, protože jinak ti náplně z těch jednotlivých vrstev vytečou a bude z toho takový divný nepodařenec
snad jsem na nic nezapoměl.......... .......aha, už vím: DOBROU CHUŤ
|
|
962. RE: RE: RE: RE: RE: (re:959) | |
|
Ivča
Příspěvků : 14228 |
datum : 14.3.2008 - 08:38:18
Karlos: Zelené věci nežeru, a špenát už vůbec ne |
|
961. RE: RE: RE: (re:960) | |
|
Giani
Příspěvků : 1202 |
datum : 14.3.2008 - 08:36:40
Karlos: Vypadá to moc dobře, nehodil bys recept pro inspiraci?:-) |
|
|
karlos
Příspěvků : 3573 |
datum : 14.3.2008 - 08:32:38
Ajka25: no trochu jsem dostal chuť se pořádně nadlábnout - bylo to původně pro dva lidi, ale nakonec se z toho najedli čtyři lidi..... |
|
959. RE: RE: RE: RE: (re:956) | |
|
karlos
Příspěvků : 3573 |
datum : 14.3.2008 - 08:31:01
Ivča: to zelené je špenát |
|
958. RE: RE: RE: RE: RE: (re:957) | |
|
karlos
Příspěvků : 3573 |
datum : 14.3.2008 - 08:30:43
strýček Igor: |
|
|
Stránka byla vygenerována za 0.0086 s. |
|